Deprecated: Function Imagick::paintTransparentImage() is deprecated in /home/aquaduo/public_html/plugins/system/jch_optimize/jchoptimize/libs/CssSpriteGen.php on line 710

Deprecated: Imagick::paintTransparentImage method is deprecated and it's use should be avoided in /home/aquaduo/public_html/plugins/system/jch_optimize/jchoptimize/libs/CssSpriteGen.php on line 710
Csatornadiagnosztika, csatornakamerázás

Telefon: 20/ 411-58-38 E-mail: szabo.adam@aquaduo.hu

Csatornadiagnosztika, csatornakamerázás

Csatornadignosztikai robotok

Szenny-, ipari- és csapadékvíz elvezető rendszerek állapot ellenőrzése ipari csatorna kamerás felvételekkel, tömörségi vizsgálatok elvégzése, idegenvíz érkezési helyeinek feltárása.
Szennyvízelvezető rendszerek kapacitás vizsgálata, vízmérleg elemzések, idegenvíz mennyiség elemzés. Infiltráció csökkentési tervdokumentáció elkészítése.
Komplett műszerparkunk segítségével ø30 mm-től akár az ø1000 mm átmérőjű csatornák ipari kamerázása, levegős és optikai tömörségi, vízzárósági vizsgálata és geodéziai bemérésére végezhető el.

Műszereink:

LEICA GNSS gps és LEICA VIVA mérőállomás műszereinkkel gyorsan és pontosan lehet geodézia beméréseket végezni.

Leggyakoribb alkalmazások:

 • Tervezési feladatok során az érintett tervezési területek pontos geodézia felmérése.
 • Új építésű közműhálózatok felmérése, megvalósulási tervdokumentáció (helyszínrajz, hossz-szelvény, koordináta jegyzék, stb.) készítése.
 • Meglévő közüzemi és ipari területek víziközmű hálózatok nyomvonalának felmérése, pontosítása és digitális helyszínrajz készítése.
 • Meglévő csatornarendszerek lejtésviszonyainak bemérése, hidraulikai vizsgálata.
Leica GNSS

HALOPTIC QUICKVIEW ZOOM CSATORNAKAMERA segítségével beszállás nélkül vizsgálhatók csatornák, aknák, átemelők és medencék. A felmérés gyorsan, költséghatékonyan elvégezhető. A kamera nagy távolságokra képes bevilágítani és zoomolni.

Leggyakoribb alkalmazások:

 • Ismeretlen állapotú csatornahálózatok felújítási tervének készítése.
 • Különösen jól használható nagyobb átmérőjű (akár ø1000 mm) csatornák állapotfelmérésére.
 • Egyedi hibák, dugulások okának és helyének gyors felkutatása.
 • Víziközmű rendszerek vagyonértékelésekor, az állagmutató pontos meghatározása a haloptic quickview kamerával végezhető.
 • Nagynyomású csatornamosási folyamat ellenőrzése.
haloptic quicview

IPEK AGILIOS FORGÓFEJES, BETOLÓSZÁRAS CSATORNAKAMERA kiváló minőségben készít felvételeket a csatornákról még olyan helyeken is, ahova az önjáró kamerák nem férnek be. A forgatható kamerafej egy 60 méter hosszú rugalmas, nagy merevségű betolókábel segítségével juttatható be a csatornába.

Leggyakoribb alkalmazások:

 • Új építésű csatornahálózatok átadás előtti vizsgálata. Az ipari kamerás felvételekhez jegyzőkönyv készül.
 • Meglévő, régebbi csatornahálózatok vizsgálata, infiltrációs és egyéb idegenvíz érkezési helyek feltárása.
 • Tisztítónyílásokon keresztüli csatornakamerázás. A tisztítónyíláson keresztül a vizsgálat önjáró kamerával legtöbbször nem megoldható.
 • Kis átmérőjű, akár ø125 mm-es bekötések kamerás vizsgálata.
 • Nagyátmérőjű üzem alatti csatornákban a kamerafejet egyedi megoldás segítségével a víz tetején úsztatni lehet. Így dugózás nélkül végezhető el a kamerás vizsgálat.
ipek agilios

IPEK ROVION ÖNJÁRÓ CSATORNAVIZSGÁLÓ KAMERA rendszerrel a csatornavizsgálati feladatok a legfejlettebb technológiával végezhetőek el. ø150 mm-től akár egészen ø1000 mm átmérőjű csövekben is használható a beépített kiemelő szerkezetnek köszönhetően. A forgatható kamerafej optikai zoommal és led világítással rendelkezik. Így akár 300 méterig kiváló minőségben tudunk felvételeket készíteni.

Leggyakoribb alkalmazások:

 • Új építésű csatornahálózatok átadás előtti vizsgálata. Az ipari kamerás felvételekhez jegyzőkönyv készül.
 • Meglévő, régebbi csatornahálózatok vizsgálata, infiltrációs és egyéb idegenvíz érkezési helyek feltárása.
 • Nagy hosszúságú akár 300 méteres szakaszok vizsgálata.
 • Nagy átmérőjű csatornákban kifejezetten részletes, éles felvételek készítése.
 • Csatornák lejtésvizsgálata, lejtésvizsgálati jegyzőkönyv készítése.
 • A kamera fejen található két lézer és az előreprogramozott funkciók segítségével különböző mérések végezhetőek el a csatornában. (például: bekötés átmérőjének mérése, iránytörés szögének mérése, csőszűkítés mérése, stb.)
ipek rovion

SKLARZ TESTBOY LEVEGŐS TÖMÖRSÉG VIZSGÁLÓ rendszer segítségével a „vizes módszerhez” képest jóval egyszerűbben és gyorsabban lehet a csatornarendszerek szabvány szerinti tömörségi vizsgálatát elvégezni.

Speciális gumidugók segítségével le kell zárni a csatornaszakasz két végét. Az egyik dugón keresztül a szabvány szerinti levegőnyomást kell előállítani a vizsgált csőszakaszban. A műszer ezután automatikusan elvégzi a méréseket és jegyzőkönyvet készít. A bemutatott módszerrel az aknák tömörségi vizsgálata is elvégezhető.

Leggyakoribb alkalmazások:

 • Új építésű csatornahálózatok átadás előtti tömörségi vizsgálatához, egészen ø1000mm-es csőátmérőig.
 • Meglévő, régebbi csatornahálózatok tömörségi vizsgálata.
 • Hatóságok által elfogadott jegyzőkönyv készítése.
sklarz testboy

ROTHENBERGER ENDOSZKÓPOS CSATORNAKAMERA felhasználásával olyan helyeken tudunk ipari kamerás felvételeket készíteni, ahova a fenti ipari kamerák nem férnek be (akár 3 cm-es csövekben is).

Ismeretlen, régi csatorna nyomvonalak, összekötések felkutatásához vízfestést végzünk. Ez a módszer sokszor segített már (főleg ipari gyárterületeken), ismeretlen nyomvonalak megtalálásában.
Új építésű csatorna átadásakor vagy éppen régebbi ipari csatornarendszerek hatósági felülvizsgálatánál legtöbbször a felsorolt műszerek együttes alkalmazása szükséges.

rothenberger endoszkopos

Az Aqua-Duo-Sol Kft. az összes szükséges vizsgálatot együtt el tudja végezni és a műszaki átadáshoz szükséges jegyzőkönyveket, dokumentumokat, fájlokat a szabványoknak megfelelően elkészíti.

Műszaki autó a terepen munkásokkal

Munkálatok kamerarendszerrel a csatornában

Műszaki gépjármű az utcán, nyitott csatornafedelek

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Elfogadom